Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum

We mogen op een mooi jaar terug kijken en in 2020 gaan we weer verder met nieuwe moed.


December 2019

Op 24 december hebben we de Kerstnachtdienst gevierd in de St.Vituskerk van Finkum. In een overvole kerk hebben we met muziek en samenzang de Kerstnachtdienst gevierd.

Op 25 december hebben we nog met een kleine groep de kerkdienst in de Hege Stins ondersteund.


November 2019


Op 24 november was er een zondagmiddag concert in de St. Nicolaaskerk te Hijum. Omdat de kachel het liet afweten werd Kees ingezet om er nog ietwat warmte in te krijgen. Ook werden er dekentjes uitgreikt om het toch nog wat warm te houden. Mede met de inzet van twee talenten van de Voice Kids, Muriel en Noah Moed, die een paar liederen zongen hadden we in de volle kerk een mooi concert.

Op 30 november was het weer tijd om Sinterklaas en Zwarte Piet welkom te heten met een warm muzikaal onthaal.


September 2019


Op 2 tot 4 september hebben we onze jaarlijkse Sûtelaksje gehouden. Met dröge worst en Sûkerlatten zijn we bij de deuren langs geweest. Dit jaar wederom een groot succes en dus een welkome aanvulling van de kas. Na de Sûtelaksje zijn we weer begonnen met de wekelijkse repetities.

Op 22 september hadden we onze eerste optreden bij de opening van de Trimdiel Kunstroute welke start in Le Garaazje aan de Bredyk te Stiens.

Op zaterdag 28 september hebben we onze nieuwe burgemeester Buma welkom geheten in de Kampioen.

Op 29 september stond het Zondagmiddagconcert gepland maar door het slechte weer is dit helaas niet doorgegaanBegin september starten wij met de jaarlijkse Sutelaksje......


Juli 2019

Tja…de zomervakantie staat weer voor de deur en als het goed is, was u allemaal bij de Franse avond, georganiseerd door Doarpsbelang en Crescendo. Onder het genot van een wijntje, kaasje, stokbrood en olijfjes speelde eerst het jeugdorkest de Belhamels/Band4Yout(h) onder leiding van Tjipke Pasma voor het grote publiek en daarna Crescendo. Tussendoor werd het spel Jeu de Boule uitgelegd en kon men het spel spelen. Het bleef droog en nog lang gezellig.


Fijne vakantie en let op…..we komen nog langs om het donateursgeld op te halen....


Juni 2019

Op 15 juni’19 moesten we vroeg uit de veren om te spelen in Froubuurt bij de   Molen bij de 4e Midseumer Môlnkoier en ’s middags kregen Siebe en Brechtsje een muzikale obade, want zij vierden dat ze 25 jaar getrouwd waren en dat Brechtsje 50 jaar werd.

En 19 juni 2019 was het wederom feest, onze trouwe fans en donateurs Hendrik en Klaaske Hijma vierden hun 50 jarig huwelijk. Ze hadden deels het programma bedacht en is door ons onder behoorlijk warme omstandigheden met liefde uitgevoerd.

Was u erbij??? Op 28 juni op het Zaailand?? Wat een unieke actie….een échte Flashmob met 70 muzikanten van SML


Mei 2019

Na een prachtig weekend op Schiermonnikoog, waar we 82 punten scoorden in de 5e divisie.   Dat is genoeg voor een eerste prijs, maar er kwamen 13 korpsen uit in dezelfde divisie en wij zijn dit keer niet in de prijzen gevallen.  

Snel daarna, op 30 mei 2019 mochten   we de kerkdienst   in de feesttent in Finkum begeleiden. Een bijzondere dienst, omdat het Kidsgear Childrens Choir uit Oeganda ook aanwezig was. Wat zongen en dansten ze mooi, een prachtige aanvulling op de dienst.

’s Middags klommen we op de wagen om mee te rijden/spelen in de optocht.


April 2019

Via de Live-stream van Omrop Fryslan waren we vrijdag 5 april 2019 te beluisteren en te bekijken. Daar waren we van de partij op het ONFK (Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen) in de Lawei te Drachten. In onze divisie (5 e ) deden er maar 4 korpsen mee, maar wij gingen wel met de 2e prijs naar huis. Kaap Hoorn was het verplichte werk, een kort werk, maar we hebben er wel wat moois van gemaakt samen met Wim , wat door de jury beloond werd met 87 punten. Henny kon als voorzitster een prachtige trofee in ontvangst nemen die te bewonderen is in De Kampioen.

Als het goed is, dan komen de uitvoeringen op You-tube te staan, zodat u het terug kunt luisteren. Nu gaan we druk bezig met het werk Yellowstone wat we ten gehore gaan brengen op het Muziek en Zangfestival op Schiermonnikoog waar we vrijdagavond 24 mei 2019 moeten spelen.


Maart 2019

Op 23 maart 2019 was het solistenconcours van SML in het dorpshuis in Weidum. Onze saxofonisten deden mee en Annejin op bugel. De saxofonisten behaalden een 2 e prijs en Annejin kreeg de 1 ste prijs in de 3 e divisie. Toppers!


Februari 2019

Wat een prachtige Valentijns concerten op 9 en 10 februari 2019 hebben wij achter de rug. Dezelfde muziek op 2 verschillende locaties en wát een verschillen! ‘Love in any language’ was het thema. In Hijum speelden we op zaterdagavond. De zaal was vol, sfeervol en intiem. De dames zijn een avond aan het knutselen geweest en overal hingen prachtige harten (voorbereidingen waren al getroffen door Anne Hijma)

Het publiek was enthousiast en heeft genoten… en wij ook!

Zondagmiddag mochten we dezelfde uitvoering doen, maar dan in Burgum, in de Ikker (kerk). Wat een fantastische grote zaal, minder sfeervol, maar hier kwam de muziek wel nóg beter tot zijn recht.

Combi gospelkoor The Rising Hope/Crescendo was een succes en (wie weet) voor herhaling vatbaar. Onze dirigent Wim had het wel dubbeldruk! Wij hadden tussendoor even pauze, maar dat kan nietwanneer je voor beide verenigingen staat, maar hij deed dat geweldig. Al met al….was je er niet bij….dan heb je zeker wat gemist.


Januari 2019

Op donderdag 3 januari, de oliebollen net verwerkt, zijn de repetities weer van start gegaan, want er staan twee Valentijnsconcerten op het programma.

Hou de data 9 en 10 februari vrij, want op 9 februari spelen we in de Kampioen te Hijum en op 10 februari spelen we in de Ikker te Burgum. Dit alles in samenwerking met Gospelkoor de Risinghope uit Burgum.

In januari 2019 zijn we snel van start gegaan en daardoor helemaal vergeten te noemen, dat op 23 december 2018 Wesley geboren is, de zoon van Jan Hylke en Carola.Het jaar 2019


December 2018


Kerst 2018

Wat een prachtig begin van Kerst ie het ieder jaar weer... Kerstavond spelen in het kerkje van Feinsum. Wat een sfeer met altijd warme chocolademelk of Glühwein en een koekje na. Dit jaar was het anders dan anders...

De Bijbel tegenover de Evolutietheorie

Twee fantastische sprekers, Siebe bijma en Luc Jan.

Een heel spectakel met tussendoor mooie beelden en natuurlijk prachtige muziek.


Zaterdag 15 december speelden we op de Kerstmarkt in Burgum, de woonplaats van onze dirigent, Wim Dijkstra. Het was een hele koude middag maar een hele gezellige kerstmarkt. Ook het gospel koor de Rising Hope, waar Wim Dijkstra ook dirigent is gaf daar een optreden.

Om alvast in de agenda te zetten: op 9 en 10 februari geven The Rising Hope en Crescendo een gezamenlijk Valentijnsconcert. Op 9 febr. in Hijum, de Kampioen en 10 feb. in Burgum, de Ikker.


November 2018

Op 24 november kwamen Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan bij het spoor in Hijum, dit jaar te paard! Sinterklaas en de Zwarte Pieten werden verkomt door de kinderen onder muzikale begeleiding van Crescendo.

Op 5 december speelde een groepje muzikanten van Crescendo bij OBS Arjen Roelofsskoalle, waar de kinderen vol verwachting stonden te wachten op Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.


September 2018

En natuurlijk was daar de klapper van het jaar...

Lûd fan de Middelsee.

Één van de 32 projecten van Under de toer. 17 Orkesten (SML) deden er mee.

Op een avond naar de oefenlokatie van het Pasveerkorps, een zaterdag in Stiens oefenen en de generale op zaterdag 29 september onder de Oldenhove in Leeuwarden.

Op 30 september was dan de dag...

Een fietstocht langs de Middelsee gemeenten met diverse muzikale stops te beginnen in Hijum, met het Pasveerkorps, de Graham Lowlanders en Fanfare Crescendo Hijum Finkum waar ieder nog lang over zal praten.

s' Avonds werd de dag afgesloten met het werk “Sound of the Middelsea onder de Oldehove. Een waar spektakel stuk.


September 2018

Aan het begin van het seizoen komen we ieder jaar door de dorpen met onze “Sûtelaksje”.

Dit jaar van 3t/m5 september met worst en koeke, iedereen bedankt voor jullie bijdrage en enthousiaste reakties. Dat maakt het sûteljen leuk..

Op 6 september was de eerste repetitie na de zomervakantie en moesten we direkt vol aan de bak. Op 23 september mochten we namelijk spelen in de Godeharduskerk in Marrum tijdens de Startzondag.


Waar we ook heel erg blij mee zijn, zijn onze Donateurs waar we ieder jaar persoonlijk bij langs komen.


Juli 2018

Ieder jaar sluiten we het seizoen af met een concert op de Kikker. De Band4Youth begon met leuke swingende nummers onder leiding van “hun” Hilda. Daarna was Crescendo zelf aan de beurt. Met een plein vol luisteraars, klappende en enthousiaste mensen. Dat doet ons als korps goed!


Juni 2018

Op 10 juni was er dorpsfeest in Hallum waar we ook de tentdienst muzikaal mochten omlijsten. Van twee kanten kwamen we op met een deel uit het verplichte werk Saddleworth Festival Dances. Het was een leuke, bijzondere kerkdienst.

Op 28 juni zaten we weer in Hallum, ditmaal op onze repetitieavond bij de zwemvierdaagse in het zwembad De Sawn Stjerren.


Mei 2018

Met hemelvaart, 10 mei spelen we altijd tijdens de kerkdienst met het dorpsfeest in de tent.

s' Middags rijden we mee in de optocht, ook al word het steeds lastiger door allerlei regels ed. maar daar bedenken we wel wat op.

En dan op 26 mei 2018 is het zover... het Gouden Spiker Festival in Ureterp.

Met het verplichte werk, Saddleworth Festival Dances, werden we tweede maar.... voor ons gehele optreden kregen we de Gouden Spiker!!!


April 2018

Het Zondagmiddagconcert was dit jaar op 29 april.


Maart 2018

24 maart, CRESCENDO @ THE STARS.

In een volle Kampioen in Hijum, hebben we ons jaarlijks concert gehouden die helemaal in het teken stond van de Sterren, A Tribute @ the Stars.... wat was dat genieten hé? En wederom een prachtige poster welke iedere keer gemaakt word door Akke, de vrouw van Peter.

Aan dit concert werkten ook regionale sterren mee, de leerlingen van de Arjen Roelofskoalle onder leiding van Ridzert Beetstra, die mee deden aan het KIK-project, Korps in de klas. Ook het Jeugdkorps BAND4(U)TH, onder leiding van Hilda Wiersma lieten van zich horen.

Er zijn dan ook heel wat sterren de revue gepasseerd, een ode aan iconen uit de muziekgeschiedenis. Deze iconen zijn helaas niet meer onder ons maar verdienen zeker een eerbetoon voor de invloed die zij op de vele muziekstromen hebben gehad.


Artiesten zoals Amy Winehouse, Elvis Presley, Joe Cocker, Ludwig van Beethoven en vele andere zijn aan bod gekomen in onze eigen Hall of Fame, Dorpshuis de Kampioen.


Februari 2018

We zijn deze maand druk met de repetities voor ons jaarlijks concert dat plaats vind op 24 maart in de Kampioen te Hijum. Crescendo brengt een ode aan de iconen uit de muziekgeschiedenis, die van invloed zijn geweest op de vele muziekstromen. Artiesten zoals Amy Winehouse, Elvis Presley, Joe Cocker, Ludwich van Beethoven en andere, komen deze avond aan bod.

Deze avond zijn ook onze regionale sterren van de partij, Band4(U)th en de leerlingen van de Arjen Roelofskoalle, die meedoen aan het KIK-project (Korps in de Klas) laten van zich horen.Januari 2018


We wensen u allen een muzikaal 2018 toe en hopen u regelmatig te ontmoeten bij één van onze aktiviteiten.


Inmiddels zijn de repetities weer begonnen. Op donderdagavond houden we deze in de Kampioen in Hijum.


Ook zijn we begonnen met de website te vernieuwen. We zijn inmiddels gestart met een volledig nieuw uiterlijk.