Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum
Crescendo Hijum Finkum


Ieder jaar een heel bijzondere avond: Kerstnachtdienst in het kerkje van Finkum. Wim kon niet, gelukkig kon Hilda even invallen. Onze dirigent Wim Dijkstra staat ook voor het gospelkoor de Bliid Boadskip sjongers uit Berlikum.  Wij zijn gevraagd om een 2 tal concerten gezamelijk te doen. Deze hebben plaatsgevonden op 9 december 2017 in de Hege Stins in Stiens en op 17 december 217 in St. Jabik. We speelden beide keren hetzelfde repertoire,  maar het klonk als 2 hele andere concerten. De klank in de kerken is anders en er was wat materiaalpech in St. jabik, maar beide keren een volle zaal met  (achteraf) vele enthousiaste reacties. Op 25 november 2017 kwam Sint aan in Hijum. Een klein optochtje door het dorp en daarna feest voor de kinderen in de Kampioen ( voor ons een heerlijke kop koffie).


Onze Lucie speelde niet mee, maar zat hoogzwanger in het publiek en een dag later, 19 november, werd het zusje van Jildou geboren; Elbrich Wietske! Van harte Martin & Lucie !


Wat een feest was het op 18 november 2017 in de Morgenster in Leeuwarden. Het HaFaBra concert met onze surprise: Sint en zijn dansende Pieten. Een avond vol prachtige muziek!


Het seizoen begint een beetje rommelig. Er missen geregeld leden door ziekte ed en compleet zijn we nog niet geweest (okt'17). Jammer, maar niks aan te doen. De gezelligheid blijft en we zijn ons aan het voorbereiden op een Show en Surprice avond in Leeuwarden. Het wordt een erg leuke avond met diverste optredens van De Nije Bazûn en Da Capo. HaFaBra presenteren zich met een leuk show element. Ook zullen we gezamenlijk iets spelen, dus komt allen. De entree is € 5,00.


Na de zomervakantie zijn we direct van start gegaan met onze Sûtelaksje. Wat was het weer een groot succes. Prachtig weer, dozen vol snoep kwamen bij de deuren langs en dit keer ook ......worsten!! Een paar dagen zijn we flink actief geweest en we kunnen terug kijken op een geslaagde actie. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage!


Zoals bij iedereen bekend, zal Hijum straks onder Leeuwarden vallen. Helaas vervalt dan onze subsidie en dit zal anders opgevangen moeten worden. De donateurs zijn gevraagd om een hogere bijdrage te leveren en onze voorzitter Henny heeft zich 200% ingezet en samen met 16 andere verenigingen SML opgericht:


Op 16 juni 2017 is de Vereniging ‘Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden’ (SML) opgericht. In deze nieuwe federatie zoeken een 17-tal muziekverenigingen op zowel muzikaal als financieel gebied de samenwerking. Door de samenwerking verwachten de muziekverenigingen in de gemeente Leeuwarden elkaar te kunnen versterken en het voorbestaan van de verenigingen te borgen.


De verenigingen zijn voor het eerst bijeengekomen op 26 maart 2016. Al op 11 december 2016 heeft SML voor het eerst acte de présence gegeven bij het “Freeze-festival” in Neushoorn te Leeuwarden. Tot eind oktober 2017 worden er zondagmiddagconcerten in de binnenstad van Leeuwarden verzorgd. SML laat ook van zich horen tijdens Culturele Hoofdstad 2018. Informatie over de diverse activiteiten, waaronder het eigen project Under de Toer: ‘Lûd van de Middelsee’ op 30 september 2018, staat vermeld op de website www.sml.frl


Hulpen hebben we helaas altijd nodig, maarrrrr soms blijven ze en zo ook na dit weekend......welkom Marijke Roest op trombone! Verder blijft onze redder in nood op de bugel, Annejin Anjema, voorlopig ook gezellig bij ons aanschuiven op donderdagavond!


Hierna worden de puntjes op de i gezet op ons werk De Zwaanridderssage wat we geweldig uitgevoerd hebben op Schiermonnikoog. Voor het eerst mocht een deel van de 5e divisie op vrijdagavond spelen. Wij waren om 21:00 aan de beurt. Na ons was er nog 1 korps en hierna volgden de punten van de avond....82,5....de jury strooide niet echt met punten....een dag later bleek dat wij geeindigd zijn op een gedeelde 5e plek van de 16 !!! korpsen....dus helemaal niet verkeerd!!!  Vrijdagavond was het nog lang gezellig op het terras......en ook zaterdag was het erg gezellig op het eiland. Om 10 uur hebben we een miniconcertje gegeven naast het Wantij, daarna met z'n allen koffie gedronken en ging iedereen zijn eigen weg. Overal in het dorp zaten korpsen te spelen en waren koren aan het zingen. Ook konden we genieten van een concert van de JW Frisokapel..... het was prachtig weer, al met al een zeer geslaagd weekend.


Ieder jaar worden wij uitgenodigd om de kerkdienst te begeleiden tijdens het dorpsfeest op Hemelvaartsdag. Deze keer was dit op 25 mei 2017 . Het was een mooie dienst. 's Middags zaten we , waarschijnlijk voor het laatst, op de wagen en reden we voorop in de optocht.


We zaten niet écht lekker op het podium en Wim zag een behoorlijk aantal "bange" oogjes op hem gericht. Ondanks dat kwam het werk Three Klezmer Miniaturs er best goed uit. De opvattingen waren bij alle 4 korpsen anders en de jury beloonde ons met 84 punten, dit bleek voldoende voor een geweldige 2e prijs.


De klank van Leeuwarderadeel (solistenconcours van Studio Stiens, de Nije Bazuin en ons) vond plaats op 8 april 2017. Er waren 27 deelnemers verdeeld over 19 optredens. Piet Visser was juylid. Onze leden Brechtje Bijma, Thomas Paulusma, Lucie Hijma en Gerrit Valkema deden mee en behaalden 83 punten.


Op 15 maart 2017 zijn onze leden Tryntsje Hoekstra en Arno de Boer de trotse ouders geworden van Yfke.


Het nieuwe jaar beginnen we deels met wat nieuwe muziek. Het werk voor het ONFK komt al snel op de stander. Het is een Klezmer en lijkt op het eerste gezicht niet zo moeilijk, maar er zitten genoeg "valkuilen" in en we moeten nog even flink studeren willen we dit werk goed uitvoeren in mei. Verder gaan we De Zwaanridderssage uitvoeren op Schiermonnikoog.....dit is zo'n prachtig werk. We hebben dit ongeveer 15 jaar geleden ook gespeeld, maar toch is het weer prachtig om er aan te werken. De hulpen druppelen langzaam binnen, want helaas zijn we té klein om het helmaal op eigen kracht te doen allemaal.


Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2017 toe. Op donderdag 12 januari 2017 starten we weer met repeteren. Kom gerust een keer langs.